Hemelvaart klimtreffen Saffres 2024

Klimtreffen
Doelgroep
Iedereen
Doel

Saffres is een plaatsje in de streek van de Côte d'Or bij het plaatsje Vitteaux. Het nabijgelegen Parc Régional du Morvan trekt veel wandelaars en natuurliefhebbers.

De eerste klimmers kwamen rond 1938 al in Saffres en halverwege de jaren 50 is het echt populair geworden. Zoals de nieuwe topo al aangeeft zijn er meer dan 400 routes tot ongeveer 40 meter hoog. Dit maakt Saffres een van de grootste klimgebieden in de Bourgogne. Veel van de rotswanden liggen naar het zuiden waardoor het na een regenbui weer snel droog is.

Semur-en-Auxois is een prachtig maar redelijk klein massief aan de voet van de middeleeuwse stad gelegen en bestaat uit roos graniet.  Een ideale plek voor onze klimmersgezinnen om zich uit te leven met het riviertje nabij.

Hauteroche ligt op een klein kwartiertje van de camping.  De rotswand is er breder dan je zou vermoeden.  Ruim 300 meter lang strekt deze zich uit in de beboste zuidwand aan de rechteroever van de Viroin.

Vieux Chateau: een massief in de buurt, dat we tijdens de vorige edities, nog niet bezochten en dat er ook veelbelovend uitziet is dat van Vieux Chateau. Het is zuid oost georiënteerd. Er zijn een 60-tal routes tussen de 10 en de 40 meter. De rots is graniet.

Vlak aan het massief ligt het riviertje de Yonne.

Deelnamevoorwaarden

Aangezien dit een klimtreffen is wordt er verwacht dat je zelfstandig kan klimmen en je eigen materiaal hebt.

Dagschema

Vermits het een treffen is doe je waar je goesting in hebt maar elke avond is er overleg over wat er de volgende dag op het programma kan staan.

Praktisch:
Prijs

Het klimtreffen is gratis.

Voor de camping is er een reservatiekost van 15 euro te storten op rekening BE73 0012 3856 0260.

Deze reservatiekost dient niet betaald te worden indien je inschrijft ( zie verder ) en aanbetaald voor de kaas en wijn avond van zaterdag.

De camping werd reeds gereserveerd, de betaling doe je persoonlijk ter plaatse. ( Je krijgt later van de club je reservatiekost terug betaald)

Wie niet op de camping wil verblijven en elders een logement boekt geeft dat even aan in het inschrijvingsformulier.

Niet inbegrepen in de prijs

Op zaterdag organiseren we een kaas en wijn avond (vlees wordt voorzien indien je geen kaas lust – kindjes krijgen hotdogs).

Wie hieraan wenst deel te nemen dient bij de inschrijving zijn/haar keuze tussen kaas en vlees te vermelden en het bedrag van 15 euro per volwassene en 6 euro per kind over te schrijven op rekening BE73 0012 3856 0260 met vermelding "maaltijd klimtreffen hemelvaart".

Verblijf

We logeren op Camping Municipal Saint-Nicolas– Avenue Carnot - VITTEAUX

De camping ligt met de wagen op 10 minuten van het massief van Saffres, 20 minuten van Semur-en-Auxois en een 15-tal minuten van het massief Hauteroche.

Locatie

Camping Municipal Saint-Nicolas – Avenue Carnot - VITTEAUX

Vervoer

Eigen vervoer of carpooling

datum plaats
-
Vitteaux
Inschrijven en annulatie

Schrijf je  hier in voor het klimtreffen Hemelvaart.

Contact voor meer informatie