Activiteit

Jeugdtreffen 2020 in Imst

Naar ondertussen jaarlijkse gewoonte organiseren we tijdens de laatste volledige week van de zomervakantie een Jeugdtreffen in het buitenland.  Deze keer trekken we naar Oostenrijk, meer bepaald naar Imst.  Zoals steeds zijn er in de buurt mogeljikheden tot sportklimmen, via ferrata, bergwandelen, lange routes, enz.  Als het regent kunnen we ook terecht in de schitterende klimhal in Imst.  Ook het Ötztal is nabij en biedt veel mogelijkheden.   

We werken volgens het ondertussen beproefde recept:

  • We vertrekken zaterdagochtend 22 augustus en rijden terug op zaterdag 29 augustus.
  • We verblijven op Camping Rossbach in Nassereith. We verzamelen de nodige tenten. Spreek af met wie je samen wil slapen: te veel tenten doen de kosten oplopen.  We plannen ook een 2-daagse tocht naar de Muttekopf Hütte, waar we ook de nodige mogelijkheden tot sportklimmen en lange routes hebben.
  • Vervoer is altijd het heikel punt bij dergelijke ondernemingen. Vanuit de begeleiding hebben we een aantal plaatsen in auto's beschikbaar. Ev. kunnen we ook een busje huren. Laat iets weten als je graag mee wil, dan kunnen we beginnen nadenken over vervoersmiddelen en bestuurders.  Ouders die meewillen, zijn altijd welkom. 
  • Koken, eten en afwassen doen we samen. Ieder doet dus zijn deel.
  • Iedereen zorgt voor haar/zijn persoonlijk klimmateriaal. Helmen, touwen en setjes worden door de club ter beschikking gesteld, zolang de voorraad strekt. Laat weten als je iets ontbreekt, dan helpen we een oplossing te vinden. Lenen bij vrienden werkt ook wel in de klimwereld.
  • Begeleiding wordt verzorgd door Luc Declercq, Cédric Dezitter, Xavier Boucquet, Wim Acke en/of Steven Meeusen. 
  • Het treffen is geen opleiding. Uiteraard zijn we nooit te verlegen om hier en daar wat bij te schaven, en je zal er zeker iets bijleren, maar we verwachten toch de nodige zelfstandigheid. De vaardigheden van KVB2 zijn hierbij de norm.
  • Kosten: we delen de kosten voor verblijf, voeding en vervoer over alle deelnemers en begeleiding. Vooraf betaal je een voorschot van 200 EUR, het teveel of tekort wordt achteraf verrekend.
  • Uiteraard moet je lid zijn van het KBF om mee te kunnen 

Indien geïnteresseerd, stuur een mailtje naar jeugd@bacantwerpen.be, zo krijgen we een idee hoe we het vervoer kunnen regelen.

Een gedetailleerde materiaal- en afsprakenlijst volgt in juli.

Verdere info: jeugd@bacantwerpen.be

 

Data: 

zaterdag, 22 augustus, 2020 - 07:00 tot zaterdag, 29 augustus, 2020 - 19:00 , Imst
Labels

Soort activiteit: 

Clubactiviteiten: 

Andere labels: