Activiteit

Wandel-Workshop-dag

Uniek in zijn soort. Die dag bieden we je 5 workshops naar keuze aan, met de focus op de ‘praktijk’.

 

GPS & Alpenverrein Aktiv (voormidag  en 2 X in de namiddag)

 

Dit is het praktijkstukje van de lesavond op 13 oktober, die moet je dus wel gevolgd hebben wil je helemaal mee zijn.  We lopen de uitgestippelde tocht, werken met routes, sporen en wayponts. Direct routing langs de weg en door het bos horen er ook bij. En moment om eens te kijken hoe je voorbereiding er in het  echt uit ziet. En voor wie wil zetten we achteraf de gelopen tocht nog op tablet op laptop. GPS-toestel breng je zeker mee, en voor wie wil ook een laptop.

 

Touwtechnieken voor bergwandelaars (voormiddag en 2 x in de namiddag)

Hopelijk heb je dit als bergwandelaar nooit nodig. Maar allicht komt je toch ooit voor een situatie te staan, hoe goed je tochtvoorbereiding ook was, waarbij je jezelf en je tochtgenoten alvast op een veilige manier langs een afgrond, sneeuwplek, over een steile klim of moeilijke afdaling kan krijgen. Hoe je dat allemaal kan doen met  bergwandeltouw, sling, prussik, karabiner en de kennis van enkele knopen leren we je tijdens deze workshop.

 

EHBO (voormiddag en  2 x in de namiddag)

Bergwandelen is nu niet onmiddellijk een gevaarlijk sport, maar toch gebeuren hier de meeste bergongevallen. Kleine letsels, grote letsels. Blijnen, verzwikkingen, een breuk, schaaf-en snijwonden, onderkoeling, zonneslag, hartfalen….. ’t komt wel eens voor. En dan is het handig dat je van aanpakken weet. 2 uur vol tips en trics.

 

Kaart & kompas( basis), hoe was het ook alweer ? (zondagvoormiddag)

Je volgde misschien ooit wel eens een cursus, maar zo in de praktijk ben je soms toch nog wat onzeker. Al doende leren we. We gaan met kaart en kompas op stap, oefenen de basisoriëntatie nog eens goed in, lopen enkele stukjes kompas, ervaren nog eens wat hoogtelijnen met een mens doen. checken de verschillende soorten terrein en wegen. We oefenen vooral in het “exact weten” waar we nu precies op de kaart zijn. En voor de fijnproevers is er als toetje nog eens de fameuze kruispeiling. Breng zeker je kompas en kaartenhoes (iets dat een kaart beschermt tegen de regen) mee.

 

Kaart & kompas (gevorderd), ik wil meer ! (zondagnamiddag)

Kort samengevat hetzelfde als de andere workshop kaart & kompas maar dan voor gevorderden. De basisoriëntatie heb je in de vingers. Maar in moeilijker terrein je weg vinden, coördinaten, azimut lopen met hindernissen, je route memoriseren en vertrekken zijn dingen waar je nog wel wil in groeien, dan is dit iets voor jou.

 

Praktisch

• Starten doen we om 9.30u eindigen om 17u (opgelet, winteruur !!)

• Locatie: de Kluis (scoutsdomein) in St-Joris-Weert (Meerdaalwoud)

• Lunch en drank breng je zelf mee

• De activiteiten zijn buiten, voorzie je van gepaste kledij en schoenen

Inschrijven: geef duidelijk aan welke 3 workshops je wil volgen

• Kostprijs : €20  (deelnemers aan de opleiding zelfstandig bergwandelen 2020 betalen € 10) 

Data: 

zondag, 25 oktober, 2020 - 09:30 , de Kluis (scoutsdomein) in St-Joris-Weert
Labels

Soort activiteit: 

Opleidingen: