Activiteit

Toerskistages winter 2021

BAC Antwerpen heeft ruim 10 jaar expertise in het organiseren van toerskistages. Onze stages zijn zeer divers, er is een opleiding off-piste skiën bij, er zijn stages voor beginners en voor mensen met meer ervaring, tochten op vergletsjerd en niet-vergletsjerd terrein, stages bestaande uit dagtochten en ook stages waarbij er van hut tot hut wordt getrokken.

Free-rando stage in de Haute Tarentaise 

Een free-rando vierdaagse voor de beginnende en of deels ervaren off-piste skiër bestaande uit ééndagstochten. Voor zij die echt willen leren off-piste skiën, je leert er technisch en praktisch juist skiën in allerlei verschillende sneeuwcondities en hellingen met eveneens het leren omgaan met veiligheidsmateriaal zoals LSZA, schop en sonde om een lawineslachtoffer terug te vinden. Een ideale voorbereiding op het verdere zwaardere off-piste skiën en of een initiatie toerskistage onder begeleiding. Voorwaarden tot deelname zijn het beschikken over een goede fysieke conditie en beschikken over een uitstekend  goed ski niveau op zwarte pistes en eventueel rand van pistes.
Deze stage start zaterdag 26 december om 18 u en eindigt donderdag 31 december 2020 om 9 u.
Meer info : zie tochtfiche

Toerskistage beginners in de Dolomieten

4 dagen toerskiën in de Dolomieten. De stage bestaat voornamelijk uit ééndagstochten voor de beginnende toerskiër en splitboarder waarbij alle technische, veiligheids en praktische uitdagingen van het toerskiën aan bod komen. Speciaal voor mensen die willen kennis maken met deze fantastische sport onder begeleiding en in een veilig kader. 
Deze stage start op maandag 28 december om 18 u en eindigt op zaterdag 2 januari 2021 om 9 u.
Meer info : zie tochtfiche

Toerskistage op  niet-vergletsjerd terrein, Valle Maira, Piemonte

Een toerskiweek bestaande uit voornamelijk ééndagstochten voor de beginnende  toerskiër met alle aandacht van A tot Z op zowel technisch, veiligheids als praktisch vlak. Speciaal voor mensen die willen kennis maken met de fantastische sport toerskiën dit onder begeleiding en in een veilig kader. 
Deze stage start op zaterdag 13 februari om 18 u en eindigt op zaterdag 20 februari 2021 om 9 u.
Meer info : zie tochtfiche

Inschrijven

Toerskistage voor beginners op niet-vergletsjerd terrein, Tirol

5 dagen toerskiën in Tirol, bestaande uit ééndagstochten voor de beginnende toerskiër en splitboarder waarbij alle technische, veiligheids en praktische uitdagingen van het toerskiën aan bod komen. Speciaal voor mensen die willen kennis maken met deze fantastische sport onder begeleiding en in een veilig kader.  Deze stage staat ook open voor splitboarders.
Deze stage start op donderdag 25 maart om 18 u en eindigt op woensdag 31 maart 2021 om 9 u

Meer info : zie tochtfiche

Inschrijven

Toerskistage ervaring op niet-vergletsjerd terrein, Aosta Vallei

4 dagen toerskiën waarbij er zowel dagtochten als een meerdaagse tocht zullen gemaakt. Deze ervaringsstage richt zich voornamelijk tot mensen die al enige ervaring hebben opgebouwd in het toerskiën. Deze stage staat ook open voor splitboarders.
Deze stage start op dinsdag 6 april om 18 u en eindigt op zondag 11 april 2021 om 9 u.

Meer info : zie tochtfiche

Inschrijven

Toerskitrekking ervaring op vergletsjerd terrein, Graubunden Zwitserland

Een toerskiweek voor de ervaren toerskiër in het Oostelijke deel van Zwitserland. We maken een toer van een ganse week, trekken over hoge bergpassen van berghut tot berghut, beklimmen af en toe een top.  Alle technische, veiligheids en praktische uitdagingen van het toerskiën komen aan bod tijdens deze week.
Deze stage start op zaterdag 3 april om 18 u en eindigt op zaterdag 10 april 2021 om 9 u.
Meer info : zie tochtfiche

Inschrijven

Toerskistage ervaring op vergletsjerd terrein, Aosta Vallei

5 dagen toerskiën in de vallei van Aosta, bestaande uit meerdaagse tochten voor de ervaren toerskiër waarbij alle technische, veiligheids en praktische uitdagingen van het toerskiën aan bod komen. Speciaal voor mensen die willen kennis maken met deze fantastische sport onder begeleiding en in een veilig kader. 
Deze stage start op maandag 12 april om 18 u en eindigt op zondag 18 april 2021 om 9 u.
Meer info : zie tochtfiche

Inschrijven

Toerskistage voor beginners op niet-vergletsjerd terrein, Haute Tarentaise

6 dagen toerskiën in de Haute Tarentaise (Frankrijk), bestaande uit ééndagstochten voor de beginnende toerskiër waarbij alle technische, veiligheids en praktische uitdagingen van het toerskiën aan bod komen. Speciaal voor mensen die willen kennis maken met deze fantastische sport onder begeleiding en in een veilig kader. 
Deze stage start op zaterdag 10 april om 18 u en eindigt op zaterdag 17 april 2021 om 9 u.
Meer info : zie tochtfiche

Inschrijven

Data: 

zaterdag, 26 december, 2020 - 18:00 tot donderdag, 31 december, 2020 - 09:00 , Haute Tarentaise
Labels

Soort activiteit: