Activiteit

Sneeuwschoentochten winter 2022

BAC Antwerpen heeft ruim 15 jaar ervaring in het organiseren van sneeuwschoentochten en sneeuwschoenstages. Tijdens deze stages en tochten komen alle elementen ter sprake en in de praktijk die je nodig hebt om veilig sneeuwschoentochten te maken in lawinegevoelig terrein.

Ons programma past zich steeds aan en we gaan ook op zoek naar andere regio’s om deze mooie bergsportdiscipline uit te voeren.

Sneeuwschoentocht in de Pyreneeën voor 50+

In de Franse Pyreneeën gaan we op zoek naar vergeten valleitjes. We maken stevige tochten, indien mogelijk nemen we er nog een bergtopje bij. We overnachten in typische gîtes en berghutten.

Deze tocht is bedoeld voor 50+ ers , begint zaterdagavond 5 februari 2022 en eindigt zaterdagochtend 12 februari.

Meer info : zie tochtfiche

 

Sneeuwschoentrekking rond de Mont Thabor

We vertrekken vanuit Valfréjus en maken een trekking rond de Mont Thabor. We maken stevige tochten (meerdere dagen  hoogteverschillen van meer dan 1000 m), beklimmen af en toe een topje rond de 3000 m en als de omstandigheden het toelaten beklimmen we ook de Mont Thabor, met zijn 3207 m de hoogste berg van de omgeving . We overnachten in zeer authentieke berghutten.

Deze tocht begint op zondagavond 13 februari en eindigt op zaterdagvoormiddag 19 februari 2022.

Meer info : zie tochtfiche

 

Alpiene sneeuwschoentrekking in Unterengadin

In het Oostelijke deel van Zwitserland (Unterengadin) trekken we op onze sneeuwschoenen over alpien terrein over hoge passen van hut tot hut. Als het weer het toelaat wordt er af en toe een topje beklommen. De begeleiding is in de veilige handen van 2 Instructors Snowshoeing die tevens Instructor Alpine Climbing zijn. We zitten midden in de wereld van de toerskiërs ver weg van alle liften.

Deze tocht begint op zondagavond 27 februari en eindigt op zaterdagvoormiddag 5 maart 2022.

Meer info : zie tochtfiche

 

Stage sneeuw- en lawinekunde in Graubunden

Deze stage richt zich voornamelijk naar mensen die voorheen reeds het binnenlandse gedeelte “Opleiding tot Zelfstandig Sneeuwschoenwandelaar” gevolgd hebben. We gaan dan verder deze leerstof uitdiepen op het terrein zelf. Vanuit de Julierpas trekken we op onze sneeuwschoenen naar de Jenatsch hut. Van hieruit zullen we de volgende stagedagen bezig zijn met lawinekunde, tochtvoorbereiding in winterse omstandigheden, terrein lezen, ... en dit in combinatie met het maken van mooie tochten waarbij de beklimming van een top wel het hoogtepunt van de stage kan zijn.

Deze stage begint op zaterdagavond 5 maart en eindigt op woensdagmiddag 9 maart 2022.

Meer info : zie tochtfiche

 

Sneeuwschoenstage in de Beaufortain

Het Beaufortainmassief is gelegen ten Zuiden van de Mont Blanc op Frans grondgebied, in de zomer een verlaten wandelgebied waar de Beaufortain-koeien zorgen voor de zalig lekkere Beaufort-kaas. In de winter een even desolaat gebied gelegen tussen 2000 en 2800 m, het ideaal terrein voor de ervaren sneeuwschoenwandelaar. We combineren deze trekking  met de opleiding tot zelfstandig sneeuwschoenwandelaar in de praktijk (lawinekunde, lawineredding, tochtplanning, zelf sporen, sneeuwhol, ...)   Als opwarmer beklimmen we een top en dan vertrekken we op trekking op semi-alpien terrein waar we deels in onbemande hutten zullen slapen. Sommige dagen kunnen tamelijk zwaar zijn. Als afsluiter en als compensatie van wat we in de week deels hebben gemist, laten we ons de laatste avond gastronomisch verwennen.

Deze stage begint op zaterdagavond 19 maart en eindigt op zaterdagochtend 26 maart 2022.

Meer info : zie tochtfiche

 

Sneeuwschoentrekking in de Haute Ubaye

De Haute Ubaye is gelegen in de Zuidelijke Franse Alpen en grenst aan het Italiaanse Valle Maira. We vertrekken vanuit St-Paul-sur-Ubaye en maken een trekking rond de Aiguille de Chambeyron. We maken stevige tochten (meerdere dagen  hoogteverschillen van meer dan 1000 m), beklimmen af en toe een topje rond de 3000 m . We overnachten in zeer authentieke gîtes en berghutten.

Deze tocht begint op zaterdagavond 26 maart en eindigt op zaterdagochtend 2 april 2022.

Meer info : zie tochtfiche

Inschrijven gebeurt via de stagefiches , gelieve wel eerst contact op te nemen met info@bacantwerpen.be

Data: 

zaterdag, 5 februari, 2022 - 18:00 tot zaterdag, 12 februari, 2022 - 10:00 , Sneeuwschoenwandelen Pyreneeën 50+
Labels

Soort activiteit: