Activiteit

Sneeuwschoentochten winter 2021

BAC Antwerpen heeft reeds 15 jaar ervaring in het organiseren van sneeuwschoentochten en sneeuwschoenstages. Tijdens deze stages en tochten komen alle elementen ter sprake en in de praktijk die je nodig hebt om veilig sneeuwschoentochten te maken in lawinegevoelig terrein.

Ons programma past zich steeds aan en we gaan ook op zoek naar andere regio’s om deze mooie bergsportdiscipline uit te voeren.

 

Sneeuwschoenweekend Jeugd BAC Antwerpen in de Vogezen - GEANNULEERD

Tijdens dit weekend van vrijdagavond tot zondagnamiddag willen we de geïnteresseerde jeugd van BAC Antwerpen (tussen 15 en 21 jaar) laten kennismaken met deze mooie beleving van de bergen in winterse omstandigheden. We trekken over de crêtes van de Vogezen, beklimmen de Hohneck en de omliggende toppen en overnachten zaterdagavond in een berghut.

Dit weekend start vrijdagavond 29 januari en eindigt zondagnamiddag 31 januari 2021.

Meer info: Volgt later

 

Sneeuwschoentocht in de Pyreneeën voor 50+ - GEANNULEERD

In de Franse Pyreneeën gaan we op zoek naar vergeten valleitjes. We maken stevige tochten, indien mogelijk nemen we er nog een bergtopje bij. We overnachten in typische gîtes en berghutten.

Deze tocht is bedoeld voor 50+ ers , begint zaterdagavond 6 februari 2021 en eindigt zaterdagochtend 13 februari.

Meer info : zie tochtfiche

Inschrijvingsformulier

 

Sneeuwschoentrekking rond de Mont Thabor - GEANNULEERD

We vertrekken vanuit Valfréjus en maken een trekking rond de Mont Thabor. We maken stevige tochten (meerdere dagen  hoogteverschillen van meer dan 1000 m), beklimmen af en toe een topje rond de 3000 m en als de omstandigheden het toelaten beklimmen we ook de Mont Thabor, met zijn 3207 m de hoogste berg van de omgeving . We overnachten in zeer authentieke berghutten.

Deze tocht begint op zondagavond 14 februari en eindigt op zaterdagvoormiddag 20 februari 2021.

Meer info : zie tochtfiche

Inschrijvingen afgesloten

 

Sneeuwschoentrekking door het Zwitsers Nationaal Park Unterengadin

Tijdens deze zesdaagse sneeuwschoentocht doorkruisen we het Zwitserse Nationale Park Unterengadin, het oudste natuurpark in de Alpen. We vertrekken vanuit Scuol in het Unterengadin naar S-charl, wellicht het meest afgelegen bergdorp in Zwitserland en in de winter alleen bereikbaar met de paardenslee (of te voet). De volgende dagen trekken we dieper het natuurpark in en maken we dagtochten met hoogteverschillen van gemiddeld 500m per dag. We beklimmen onderweg enkele toppen en cols van net geen 3.000 m. Via het Zwitserse Val Müstair en een korte passage door het Italiaanse Schliniger Tal keren we terug naar S-charl en Scuol. Overnachten doen we in comfortabele Zwitserse berghotels en één nacht in de mooi gelegen Italiaanse Sesvennahütte.

Deze tocht begint op zondagavond 28 februari en eindigt op zaterdagvoormiddag 6 maart 2021.

Meer info : Tochtfiche

Inschrijvingsformulier

 

Stage sneeuw- en lawinekunde in Graubunden, Zwitserland

In het Oostelijke deel van Zwitserland (Graubunden) trekken we op onze sneeuwschoenen over alpien terrein over hoge passen van hut tot hut. Als het weer het toelaat wordt er af en toe een topje beklommen. De begeleiding is in de veilige handen van 2 Instructors Snowshoeing die tevens Instructor Alpine Climbing zijn. We zitten midden in de wereld van de toerskiërs ver weg van alle liften.

Deze stage begint op zaterdagavond 6 maart en eindigt op woensdagmiddag 10 maart 2021.

Meer info : zie tochtfiche

Inschrijvingsformulier

 

Sneeuwschoenstage in de Beaufortain

Het Beaufortainmassief is gelegen ten Zuiden van de Mont Blanc op Frans grondgebied, in de zomer een verlaten wandelgebied waar de Beaufortain-koeien zorgen voor de zalig lekkere Beaufort-kaas. In de winter een even desolaat gebied gelegen tussen 2000 en 2800 m, het ideaal terrein voor de ervaren sneeuwschoenwandelaar. We combineren deze trekking  met de opleiding tot zelfstandig sneeuwschoenwandelaar in de praktijk (lawinekunde, lawineredding, tochtplanning, zelf sporen, sneeuwhol, ...)   

Als opwarmer beklimmen we een top en dan vertrekken we op trekking op semi-alpien terrein waar we deels in onbemande hutten zullen slapen. Sommige dagen kunnen tamelijk zwaar zijn. Als afsluiter en als compensatie van wat we in de week deels hebben gemist, laten we ons de laatste avond gastronomisch verwennen.

Deze stage begint op zaterdagavond 20 maart en eindigt op zaterdagochtend 27 maart 2021.

 

Meer info : zie tochtfiche

Inschrijvingsformulier

Meer informatie: info@bacantwerpen.be

 

 

Data: 

vrijdag, 29 januari, 2021 - 18:00 tot zondag, 31 januari, 2021 - 14:00 , GEANNULEERD - Vogezen
Labels

Soort activiteit: