Activiteit

Opleiding bergbeklimmen gevorderden 2019

Doel van de cursus : aanleren en toepassen van technieken die nodig zijn om zelfstandig en veilig alpiene beklimmingen te maken in sneeuw, rots en ijs van moeilijkheid PD-AD. We combineren scholing met het maken van mooie en geëngageerde beklimmingen. We richten ons tot klimmers die reeds de nodige ervaring hebben opgebouwd maar zeker in AD-beklimmingen nog ruim boven de topotijd blijven.

 

 

Cursusverloop : intensieve 4-daagse in de Alpen (vermoedelijk Chamonix) van donderdagavond 6/06 tot maandagavond 10/06/2019 waar we tijdens het uitvoeren van eendaagse en/of meerdaagse beklimmingen zoveel mogelijk de gevorderde klimtechnieken (volgens de KBF-leerlijn) willen inoefenen en uitvoeren . Er zal gewerkt worden met 1 begeleider per 2 stagedeelnemers

 

Er wordt nog een voorafgaandelijke samenkomst gepland.

 

Begeleiding :  Dries Ampe en Jan De Smedt

 

Deelnameprijs : 400 € voor lid Bac Antwerpen en 430 € voor KBF-lid voor de begeleiding

Niet inbegrepen : vervoer- en de andere verblijfskosten.

 

Deelnamevoorwaarden :

  • KBF-lid 2019
  • Zeer goede conditie : fysiek meerdaagse tochten (meer dan 1200 hoogtemeters per dag) mét rugzak aankunnen; goede tredzekerheid.
  • Beschikken over minstens KVB3, liefst reeds ervaring met mobiele zekeringsmiddelen
  • Zelstandig palmares hebben opgebouwd van minstens 10 beklimmingen F-PD (of meer)
  • Inschrijven via www.bacantwerpen.be : de inschrijving is slechts geldig wanneer het volledige inschrijvingsgeld betaald is : uiterste betaal- en inschrijvingsdatum is 20/05/2019, het volledige bedrag wordt gestort op BE73 0012 3856 0260    van BAC Antwerpen met vermelding “stage bergbeklimmen gevorderd + naam”
  • Aantal deelnemers is beperkt : gelieve daarom eerst contact op te nemen met info@bacantwerpen.be alvorens je volledig in te schrijven.

Data: 

donderdag, 6 juni, 2019 - 10:00 tot maandag, 10 juni, 2019 - 20:00
Labels

Soort activiteit: 

Opleidingen: