Activiteit

Opleiding Bergbeklimmen Beginners 2019

BAC Antwerpen is stilaan één van de referenties binnen het KBF als het over bergbeklimmen gaat : enerzijds door de jarenlange expertise die we tijdens 10-tallen stages hebben opgebouwd en anderzijds dankzij het sterke team van stageleiders die in de verschillende facetten van de bergsport ruim hun sporen verdiend hebben. Dit niet alleen tijdens de stages maar vooral tijdens de vele momenten het ganse jaar door dat deze stageleiders op elk vrij moment naar de bergen trekken voor zware alpiene beklimmingen, voor alpiene rotsbeklimmingen, voor ijswatervalklimmen, voor toerskiën en voor expedities. Met BAC Antwerpen op stage gaan wil dus zeggen dat je een goede stage zal hebben en dat je mensen zal ontmoeten die de bergen ademen.

 

Doel van de cursus : aanleren en toepassen van technieken die nodig zijn om zelfstandig en veilig alpiene beklimmingen te maken in sneeuw, rots en ijs van moeilijkheid F-PD. We combineren scholing met het maken van eenvoudige en mooie beklimmingen.  De voorafgaandelijke lesavonden rond weerkunde, cartografie en oriëntatie, ehbo, voeding, veiligheid in de bergen en materiaal zullen nuttig zijn om de tochten tijdens de stage zelf voor te bereiden.

Cursusverloop : de cursus is opgebouwd uit 3 modules waarbij het noodzakelijk is dat de eerste 2 modules gevolgd zijn om te kunnen deelnemen aan de 3de module ;

 • module 1 : 7 lesavonden op dinsdagen 23/04, 37/05, 14/05, 21/05, 28/05, 4/06 en 11/06/2019rond weerkunde, cartografie en oriëntatie, tochtvoorbereiding, EHBO , materiaal, voeding en veiligheid in de bergen
 • module 2 : weekend van vrijdagavond 17 tot zondagnamiddag 19/05/2019 in de Franse Ardennen waar we ons vooral gaan verdiepen rond reddingstechnieken, rotsscholing en staptechnieken op alpien terrein.
 • module 3 : praktijkweek in de Alpen waar we tijdens het uitvoeren van eendaagse en meerdaagse bergtochten zoveel mogelijk facetten uit de opleiding willen inoefenen. Er worden 2 stages bergbeklimmen beginners georganiseerd:
   
  • Ortler-massief in Italië van 29/06 tot 06/07/2019 voor 15 deelnemers en 5 begeleider
  • Vanoise in Frankrijk van 20/07 tot 27/07/2019 voor 8 deelnemers en 2 begeleider

Begeleiding :  Jan De Smedt, Glenn Gekiere, Dries Ampe, Stefaan Vandelacluze en Henk Vandenhoeck

Deelnameprijs stage Ortler : 640 € voor lid Bac Antwerpen en 670 € voor KBF-lid voor de 3 modules samen.

Inbegrepen : lesgevers en begeleiding tijdens de verschillende modules, cursusboek, verblijf voorbereidingsweekend (2 nachten + BBQ), verblijf 4 nachten half pension in een hotel in de vallei tijdens de stage en gebruik van verschillende liften. Niet inbegrepen : vervoer- en de andere verblijfskosten.

Deelnameprijs stage Vanoise : 440 € voor lid Bac Antwerpen en 470 € voor KBF-lid voor de 3 modules samen.

Inbegrepen : lesgevers en begeleiding tijdens de verschillende modules, cursusboek, verblijf voorbereidingsweekend (2 nachten + BBQ), verblijf 4 nachten in de vallei (3 x camping en 1 x hotel) tijdens de stage en afsluitende maaltijd op het einde van de stage. Niet inbegrepen : vervoer- en de andere verblijfskosten

Deelnamevoorwaarden :

 • KBF-lid 2019
 • goede conditie : fysiek meerdaagse tochten (meer dan 1000 hoogtemeters per dag) mét rugzak aankunnen; goede tredzekerheid.
 • Inschrijven via onderstaande inschrijvingsformulieren naargelang de gekozen stage : de inschrijving is slechts geldig wanneer het volledige inschrijvingsgeld betaald is : uiterste betaal- en inschrijvingsdatum is 20/04/2019, het volledige bedrag wordt gestort op BE73 0012 3856 0260  van Bac Antwerpen met vermelding “stage bergbeklimmen beginners + gebied + naam”
 • Aantal deelnemers is beperkt : gelieve daarom eerst contact op te nemen met info@bacantwerpen.be alvorens je volledig in te schrijven

1. Inschrijvingsformulier Ortler

2. Inschrijvingsformulier Vanoise

 

 

Data: 

zaterdag, 29 juni, 2019 - 10:00 tot zaterdag, 6 juli, 2019 - 20:00 , Ortler-massief in Italië
Labels

Soort activiteit: 

Opleidingen: