Activiteit

Jeugdtreffen 2019 in Ailefroide

Op algemeen verzoek organiseren we deze keer ons zomertreffen 2019 in Ailefroide.  Ailefroide bevindt zich op de rand van het Parc Natioal des Ecrins in Frankrijk.  We verblijven er op de prachtige gelegen camping. Van daaruit hebben we een gemakkelijke toegang naar zowel verschillende sportklimmassieven als talrijke lange routes.  

We werken volgens het ondertussen beproefde recept:

  • We vertrekken zaterdagochtend 24 augustus en rijden terug op zaterdag 31 augustus.
  • We verblijven op de Camping d'Ailefroide als uitvalsbasis naar de verschillende massieven. We verzamelen de nodige tenten. Spreek af met wie je samen wil slapen: te veel tenten doen de kosten oplopen
  • Vervoer is altijd het heikel punt bij dergelijke ondernemingen. Vanuit de begeleiding hebben we een aantal plaatsen in auto's beschikbaar. Ev. kunnen we ook een busje huren. Laat iets weten als je graag mee wil, dan kunnen we beginnen nadenken over vervoersmiddelen en bestuurders.  Ouders die meewillen, zijn altijd welkom. 
  • Koken, eten en afwassen doen we samen. Ieder doet dus zijn deel.
  • Iedereen zorgt voor haar/zijn persoonlijk klimmateriaal. Helmen, touwen en setjes worden door de club ter beschikking gesteld, zolang de voorraad strekt. Laat weten als je iets ontbreekt, dan helpen we een oplossing te vinden. Lenen bij vrienden werkt ook wel in de klimwereld.
  • Begeleiding wordt verzorgd door Luc Declercq, Cédric Dezitter, Xavier Boucquet, Wim Acke en Steven Meeusen. 
  • Het treffen is geen opleiding. Uiteraard zijn we nooit te verlegen om hier en daar wat bij te schaven, en je zal er zeker iets bijleren, maar we verwachten toch de nodige zelfstandigheid. De vaardigheden van KVB2 zijn hierbij de maatstaf.
  • Kosten: we delen de kosten voor verblijf, voeding en vervoer over alle deelnemers en begeleiding
  • Uiteraard moet je lid zijn van het KBF om mee te kunnen 

Indien geïnteresseerd, stuur een mailtje naar jeugd@bacantwerpen.be, zo krijgen we een idee hoe we het vervoer kunnen regelen.

Een gedetailleerde materiaal- en afsprakenlijst volgt in juli.

Verdere info: jeugd@bacantwerpen.be

 

Data: 

zaterdag, 24 augustus, 2019 - 07:00 tot zaterdag, 31 augustus, 2019 - 17:00 , Ailefroide
Labels

Soort activiteit: 

Clubactiviteiten: 

Andere labels: