Activiteit

Ervaringsstages Bergbeklimmen 2021

BAC Antwerpen is ondertussen één van de referenties binnen het KBF op het gebied van Alpiene stages allerhande. In het leerproject van KBF ligt er tussen de beginnersstage en de gevorderde stage de ervaringsstage. Tijdens deze stage kunnen de deelnemers alle basistechnieken uit de beginnersstage herhalen en stilaan doorgroeien naar meer zelfstandigheid in de bergen door zelf onder deskundige begeleiding van Instructors Alpine Climbing een aantal beklimmingen te doen in de moeilijkheidsgraad van F tot PD+ : tochtvoorbereiding, timing, materiaalkeuze, ... rekening houdend met de meteo en de condities op het terrein.

Dit jaar organiseren we 3 stages :

Ervaringsstage Berninamassief voor 50+ :

Tijdens deze stage maken we een combinatie van alpiene technieken en beklimmingen : zo staan de Piz Morteratsch, de Piz Bernina en de Piz Pallud (overschrijding) op het programma.

De stage start op zaterdagavond 19 juni en eindigt op zaterdagmiddag 26 juni 2021.

Meer info : zie stagefiche

Inschrijvingsformulier

Ervaringsstage Ortler

De stage wordt begeleid door 2 begeleiders zodat er waar nodig kan gedifferentieerd worden volgens de bekwaamheid en de ervaring van de deelnemers.  Elke avond maken we tijd vrij om de afgelopen tocht/beklimming samen te evalueren.  Drieduizender of vierduizender, elke route naar een top leidt tot extra ervaring en kennis om achteraf zelfstandig te beginnen klimmen.

De stage start op zaterdagavond 10 juli en eindigt op zaterdagvoormiddag 17 juli 2021

Meer info : zie stagefiche

Inschrijvingsformulier

Ervaringsstage “bivak” in de Aostavallei

Tijdens deze stage ontdek je bovendien de extra’s bij bergtochten vanuit een bivak : hoe organiseren we de maaltijden, wat betekent het om volledig op jezelf toegewezen te zijn, ….  Deze beklimmingen starten in meer afgelegen (dus rustigere) stukken in de Alpen. We zullen de pure “esprit montagnard” meer kunnen ervaren.

De stage start op dinsdagavond 24 augustus en eindigt op 29 augustus 2021 in de voormiddag

Meer info : zie stagefiche

VOLZET

Data: 

zaterdag, 19 juni, 2021 - 18:00 tot zaterdag, 26 juni, 2021 - 12:10 , Ervaringsstage Bernina 50+
Labels

Soort activiteit: 

Opleidingen: