Activiteit

Ervaringsstages 2022 BAC Antwerpen

BAC Antwerpen is ondertussen één van de referenties binnen het KBF op het gebied van Alpiene stages allerhande. In het leerproject van KBF ligt er tussen de beginnersstage en de gevorderde stage de ervaringsstage. Tijdens deze stage kunnen de deelnemers alle basistechnieken uit de beginnersstage herhalen en stilaan doorgroeien naar meer zelfstandigheid in de bergen door zelf onder deskundige begeleiding van Instructors Alpine Climbing een aantal beklimmingen te doen in de moeilijkheidsgraad van F tot PD+ : tochtvoorbereiding, timing, materiaalkeuze, ... rekening houdend met de meteo en de condities op het terrein.

We hebben ondervonden dat stagedeelnemers met een verschillende verwachting naar onze ervaringsstages komen, enerzijds wil men binnen het bestaande niveau F-PD(+) verder doorgroeien naar zelfstandigheid, zonder het technisch niveau veel verder toe te laten nemen, anderzijds wil men ook stilaan doorgroeien naar moeilijkere beklimmingen. We hebben daarom de stages onderverdeeld in experience en evolution

Dit jaar organiseren we 3 stages “experience”:

Ervaringsstage Experience Berninamassief voor 50+ : - VOLZET

Tijdens deze stage maken we een combinatie van alpiene technieken en beklimmingen : zo staan de Piz Morteratsch, de Piz Bernina en de Piz Pallud (overschrijding) op het programma.

De stage start op zaterdagavond 18 juni en eindigt op zaterdagmiddag 25 juni 2022.

Meer info : zie stagefiche

 

Ervaringsstage Experience “bivak” in de Aostavallei - VOLZET

Tijdens deze stage ontdek je bovendien de extra’s bij bergtochten vanuit een bivak : hoe organiseren we de maaltijden, wat betekent het om volledig op jezelf toegewezen te zijn, ….  Deze beklimmingen starten in meer afgelegen (dus rustigere) stukken in de Alpen. We zullen de pure “esprit montagnard” meer kunnen ervaren.

De stage start op dinsdagavond 2 juli en eindigt op 9 juli 2022 in de voormiddag

Meer info : zie stagefiche

 

 

Ervaringsstage Experience Ortler

De stage wordt begeleid door 2 begeleiders zodat er waar nodig kan gedifferentieerd worden volgens de bekwaamheid en de ervaring van de deelnemers.  Elke avond maken we tijd vrij om de afgelopen tocht/beklimming samen te evalueren.  Drieduizender of vierduizender, elke route naar een top leidt tot extra ervaring en kennis om achteraf zelfstandig te beginnen klimmen.

De stage start op zaterdagavond 9 juli en eindigt op zaterdagvoormiddag 16 juli 2022

Meer info : zie stagefiche

 

Dit jaar organiseren we 1 stage  “evolution”:

Ervaringsstage Evolution Ortler - VOLZET

Tijdens deze stage gaan we eerst de nodige scholing doen om ons comfortabeler te voelen op terrein AD (rots, ijs, sneeuw), vervolgens vertrekken we voor 4 dagen (2x hut en 1x bivak) voor de overschrijding van de Tredici Cime, een meerdaagse beklimming tot niveau AD. We zorgen voor 1 begeleider per 2 deelnemers, de plaatsen zijn beperkt (bivak voor 6 personen)

De stage start op zaterdagavond 16 juli en eindigt op zaterdagvoormiddag 23 juli 2022

Meer info : zie stagefiche

 

Data: 

zaterdag, 18 juni, 2022 - 18:00 tot zaterdag, 25 juni, 2022 - 15:00 , Ervaringsstage Bernina 50+
Labels

Soort activiteit: 

Opleidingen: