Activiteit

Ervaringsstage F-PD Gros Venediger, Oostenrijk

Met deze stage willen we mensen die in het verleden een stage initiatie bergbeklimmen hebben gevolgd, verder laten doorgroeien naar meer zelfstandigheid. Deze stage is met andere woorden vooral gericht naar zij die in de toekomst meer beklimmingen niveau PD en AD op eigen houtje willen uitvoeren. We maken topbeklimmingen die toelaten de verschillende facetten uit de beginnersstage in de praktijk te oefenen en toe te passen. We doen zowel tochten over sneeuw en ijs als eenvoudige  graatbeklimmingen. De deelnemers nemen daarbij zoveel zelfstandigheid als mogelijk op zich (tochtvoorbereiding, tochtverloop). Uiteraard maken we ook tijd vrij voor leermomenten in functie van de behoeften van de deelnemers. De stage wordt begeleid door 2 begeleiders zodat er waar nodig kan gedifferentieerd worden volgens de bekwaamheid en de ervaring van de deelnemers.  Elke avond maken we tijd vrij om de afgelopen tocht/beklimming samen te evalueren.  Drieduizender of vierduizender, elke route naar een top leidt tot extra ervaring en kennis om achteraf zelfstandig te beginnen klimmen.

Periode : van zaterdag 18 juli tot zaterdagochtend 25 juli 2020 : er wordt vooraf een voorbereidingsmoment voorzien (verplicht)

Begeleiding : Jan De Smedt en Glenn Gekiere

Deelnameprijs : 495 € voor lid BAC Antwerpen en 525 € voor KBF-lid .

Inbegrepen : lesgevers en intense begeleiding tijdens de verschillende modules, afscheidsetentje

Niet inbegrepen : vervoer- en andere verblijfskosten.

Deelnamevoorwaarden :

-          KBF-lid 2020

-          Stage beginners gevolgd hebben

-          De intentie hebben om later op zelfstandige basis beklimmingen te doen niveau PD-AD

-          Goede conditie : fysiek meerdaagse tochten (meer dan 1200 hoogtemeters per dag) mét rugzak aankunnen; goede tredzekerheid.

-          Inschrijvingsformulier : de inschrijving is slechts geldig wanneer het volledige inschrijvingsgeld betaald is : uiterste betaal- en inschrijvingsdatum is 18/06/2020, het volledige bedrag wordt gestort op BE73 0012 3856 0260 van BAC Antwerpen met vermelding “ervaringsstage Gros Venediger + naam”

-          Aantal deelnemers is beperkt : gelieve daarom eerst contact op te nemen met  info@bacantwerpen.be alvorens je volledig in te schrijven.

Data: 

zaterdag, 18 juli, 2020 - 10:00 tot zaterdag, 25 juli, 2020 - 18:00 , Gros Venediger, Oostenrijk
Labels

Soort activiteit: 

Opleidingen: