Bergwandelen

Fleurige alpenweiden, ruige rotspartijen,   kolkende beken,  stille meertjes, fluitende marmotten, schichtige gemzen, bergtoppen, diepe dalen , prachtige vergezichten, ….  

Of je nu dagtochten maakt, van hut naar hut gaat of volledig autonoom diep de bergen intrekt, bergwandelen is voor iedereen toegankelijk op zijn niveau.  Waarschijnlijk schuilt hierin het gevaar, zodat dat deze tak de meeste ongevallen kent. Te veel mensen trekken onvoorbereid en met te weinig kennis van zaken de bergen in.  Als bergsportvereniging willen wij u mee op pad nemen, begeleiden en opleiden tot zelfstandig bergwandelaar zowel in de zomer als winter.

Een vlakke herfstige wandeling door het broek, weiden en dijken langs het Zennegat. Kortom enkele mooie stukjes uit de eigen provincie.

Een tocht van 22 km met een paar klauterpassages en behoorlijk wat bergop en bergaf langs en rond de Ourthevallei. Enkele keren verlaten we het pad.

Praktisch:

Praktisch

Wordt nog meegedeeld - meer info of meegaan? -> vandenbroeckmarc@hotmail.com

         

Een meerdaagse hoge huttentocht tussen adembenemende bergtoppen en grillige gletsjers.

Doel van de cursus : de deelnemers de nodige theoretische en praktische bagage meegeven zodat ze zelfstandig meerdaagse bergtochten (geen hooggebergte) kunnen plannen en uitvoeren

Het Engadin, gelegen in het Zwitserse kanton Graubünden, is een van de hoogste bergdalen (dat van de rivier de In

Abonneren op Bergwandelen