Bergwandelen

Fleurige alpenweiden, ruige rotspartijen,   kolkende beken,  stille meertjes, fluitende marmotten, schichtige gemzen, bergtoppen, diepe dalen , prachtige vergezichten, ….  

Of je nu dagtochten maakt, van hut naar hut gaat of volledig autonoom diep de bergen intrekt, bergwandelen is voor iedereen toegankelijk op zijn niveau.  Waarschijnlijk schuilt hierin het gevaar dat deze tak de meeste ongevallen kent. Te veel mensen trekken onvoorbereid en met te weinig kennis van zaken de bergen in.  Als bergsportvereniging willen wij u mee op pad nemen, begeleiden en opleiden tot zelfstandig bergwandelaar zowel in de zomer als winter.

Een beetje te beschouwen als voorbereiding op het zomerseizoen.

Een iets avontuurlijkere wandeling door de valleien van de Hermeton en de Soumiée.

Vermits de jacht in de Ardennen dit jaar uitzonderlijk wat langer duurt, houden we het wat korter bij huis en  verkennen we het Meerdaalwoud.

Doel van de cursus : de deelnemers de nodige theoretische en praktische bagage meegeven zodat ze zelfstandig meerdaagse bergtochten (geen hooggebergte) kunnen plannen en uitvoe

Het Nationaal Park Gran Paradiso is gelegen op de grens tussen de regio's Aosta en Piemonte.  Bij vele bergliefhebbers is de noordelijke en westelijk kant van he

Onder professionele begeleiding van een UIMLA Mountain Leader, richt deze stage zich op het verleggen van je grenzen en het verwerven van extra bergwandelcompetenties.

Abonneren op Bergwandelen