Foutmelding

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in require_once() (regel 341 van /home/spinternet.be/users/bacantwerpen/public_html/includes/module.inc).

Bergwandelen

Fleurige alpenweiden, ruige rotspartijen,   kolkende beken,  stille meertjes, fluitende marmotten, schichtige gemzen, bergtoppen, diepe dalen , prachtige vergezichten, ….  

Of je nu dagtochten maakt, van hut naar hut gaat of volledig autonoom diep de bergen intrekt, bergwandelen is voor iedereen toegankelijk op zijn niveau.  Waarschijnlijk schuilt hierin het gevaar, zodat dat deze tak de meeste ongevallen kent. Te veel mensen trekken onvoorbereid en met te weinig kennis van zaken de bergen in.  Als bergsportvereniging willen wij u mee op pad nemen, begeleiden en opleiden tot zelfstandig bergwandelaar zowel in de zomer als winter.

Doel van de cursus : de deelnemers de nodige theoretische en praktische bagage meegeven zodat ze zelfstandig meerdaagse bergtochten (geen hooggebergte) kunnen plannen

Aansluitend aan de cursus "zelfstandig bergwandelen zomer" volgt er in augustus een ervaringsstage bergwandelen regio Gran Paradiso (Italië).  

Het Massif Fiz - Platé ligt in de Haute-Savoie (noordelijke Alpen), dicht bij het Mont Blanc-massief. Het is gelegen tussen de valleien van de Giffre (Samoëns) en de Arve (Sallanches - Passy).

Abonneren op Bergwandelen