Lidmaatschap

Lid worden bij BAC Antwerpen

BAC Antwerpen is lid van de Klim- en Bergsportfederatie vzw, de overkoepelende federatie. U wordt dus lid van twee organisaties: van BAC Antwerpen, en via de club ook van KBF vzw.

 

Er zijn verschillende soorten lidmaatschap: individuele, jeugd- en volwassen leden, families, enz.

U kan alle info vinden op de website van de klim en bergsportfederatie. Selecteer daar BAC Antwerpen als club.

 

Nieuwe leden worden, indien ze tussen 1 september en 31 december betalen, lid voor het komende jaar, maar ze genieten bovendien bijkomend van een gratis lidmaatschap tot het einde van het lopende jaar.

 

Leden die er één (of meer) jaren "tussenuit" zijn geweest worden met het oog op deze regeling beschouwd als nieuwe leden.

Voor vragen omtrent uw lidkaart kunt u terecht bij het kbf-federatiesecretariaat.

 

Veranderen van een club naar BAC Antwerpen

Bij het hernieuwen van uw lidmaatschap voor het volgende jaar, kan u zonder problemen aangeven dat u van club wil veranderen.

 

Tijdens het sportjaar kan een clubwijziging niet zomaar doorgevoerd worden. Als u een nieuw lid bent en een verkeerde club aanduidde op uw inschrijvingsformulier is geen rechtzetting door het secretariaat mogelijk. Enkel als er een administratieve fout gemaakt werd op het secretariaat zal het personeel alles voor u in orde brengen.

 

Als u toch een clubwijziging wenst moet u contact opnemen met de club waarbij u bent aangesloten. Zij kan eventueel een clubwijziging toestaan. Dit is echter niet verplicht omdat dit afwijkt van de regels hieromtrent. U stuurt de schriftelijke bevestiging (mail is voldoende) van de club naar het federatiesecretariaat en u betaalt een administratiekost van 6€ (voor het maken van een nieuwe lidkaart) op het rekeningnummer van de nieuwe club waarbij u wenst aan te sluiten. De club zal dan je lidgeld overschrijven op het correcte rekeningnummer met vermelding van de nieuwe club. De oude lidkaart moet eerst naar het secretariaat verstuurd worden vooraleer we de nieuwe kaart naar je toe sturen.

 

Wanneer de fout bij de federatie ligt zal uiteraard geen administratiekost aangerekend worden.