Bergwandelen

Fleurige alpenweiden, ruige rotspartijen,   kolkende beken,  stille meertjes, fluitende marmotten, schichtige gemzen, bergtoppen, diepe dalen , prachtige vergezichten, ….  

Of je nu dagtochten maakt, van hut naar hut gaat of volledig autonoom diep de bergen intrekt, bergwandelen is voor iedereen toegankelijk op zijn niveau.  Waarschijnlijk schuilt hierin het gevaar dat deze tak de meeste ongevallen kent. Te veel mensen trekken onvoorbereid en met te weinig kennis van zaken de bergen in.  Als bergsportvereniging willen wij u mee op pad nemen, begeleiden en opleiden tot zelfstandig bergwandelaar zowel in de zomer als winter.

Op 15 april trekken we naar de Venen voor een flinke wandeling vanuit het natuurcentrum  Ternell (Eupen).  We lopen langs riviertjes Getzbach en Helle, gaan door de venen Allgemeines Venn en Kutenh

Doel van de cursus : de deelnemers de nodige theoretische en praktische bagage meegeven zodat ze zelfstandig meerdaagse bergtochten (geen hooggebergte) kunnen plannen en uitvoe

Berghutten zijn ons natuurlijk biotoop. Om er even in te komen alvast deze 2-daagse “in-in rechte-lijn”. Vanuit Trois Ponts gaat het via Stavelot naar de slaapplaats in Moulin de Ruy.

Abonneren op Bergwandelen